Školáci z Želechovic u Zlína budou opět jezdit MHD zdarma

ZLÍN - Z důvodu stavebních prací na silnici, která spojuje Zlín-Lužkovice s Želechovicemi nad Dřevnicí, bude opět po dobu tří týdnů jezdit školní autobus linky 90 náhradní trasou přes Příluky a bude vozit školáky zdarma. Řekl za Dopravní společnost Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota.

Silnice bude v době od 10. do 30. dubna uzavřena pod železničním mostem kvůli výstavbě kanalizačního sběrače. Uzavírka se dotkne tří školních autobusových spojů (linka 90) v pracovních dnech. Protože zástupci města Zlína i obce Želechovice mají zájem na tom, aby žáci nemuseli přelézat v místě stavby výkopy, doporučují jim při docházce do základní školy využít autobusovou linku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice, která bude jezdit po náhradní trase přes Příluky.

Aby na tom nebyli finančně poškozeni ani ti, kteří jsou zvyklí chodit do školy pěšky, umožní dopravní společnost po dobu objížďky přepravu žáků zdarma, tedy bez potřeby označovat si jízdenku pro jednotlivou jízdu nebo vlastnit časovou jízdenku. Stejný systém přepravy žáků z Lužkovic do Želechovic a zpět fungoval již koncem září a během října loňského roku,“ doplnil Cekota.

Náhradní trasa z Lužkovic do Želechovic přes Příluky se bude týkat na lince 90 ve dnech školního vyučování jednoho ranního spoje, v opačném směru jsou to dva odpolední spoje. Časy odjezdů spojů MHD linky 90 ze zastávek Lužkovice-Na Gruntech a Želechovice, škola se nemění. Spoj v 7.35 hodin z Lužkovic-Na Gruntech nezastavuje na zastávce Želechovice-křižovatka. Spoj v 15.16 hodin z Lužkovic-Na Gruntech ve směru Želechovice, škola bude po dobu výluky zrušen.

Jízdní řády platné v době výluky budou zveřejněny na zastávkách a na internetových stránkách www.dszo.cz.

--> --> --> --> -->