Vsetínské technické služby poprvé využily nové odtahové vozidlo

VSETÍN - Městská policie Vsetín dala poprvé pokyn Technickým službám Vsetín k odtahu auta, a to na sídlišti Jasenka. Sdělila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Novou službu začalo město Vsetín prostřednictvím Technických služeb provozovat od letošního roku. Společnost má k tomuto účelu k dispozici nový odtahový vůz s hydraulickou rukou s dosahem až šest metrů, které uzvedne až sedm tun.

Prvním odtaženým vozem se stalo auto, které bylo na sídlišti dlouhodobě odstaveno a tvořilo výraznou překážku v provozu na pozemní komunikaci,“ upřesnil ředitel strážníků Nikolaj Martinák. Odtažené vozidlo bude uskladněno v areálu Technických služeb v areálu v Jasenicích.

Pokud si bude chtít majitel auto převzít, bude se muset nejprve dostavit na služebnu Městské policie Vsetín, kde s ním přestupek projednají. Poté si může vyzvednout vozidlo v Technických službách v Jasenicích, kde ale musí prokázat, že má majetkové nebo dispoziční právo k vozidlu. Odtažené vozidlo bude vydáno na základě uhrazení všech náležitostí spojených s odtahem a parkováním, a to přímo v Technických službách v Jasenicích.

V případě neuhrazení částky využijí Technické služby Vsetín takzvaného zadržovacího práva. To znamená, že do uhrazení pohledávky vozidlo nebude řidiči vydáno a částka bude dále navyšována o parkovné za každý započatý den,“ vysvětlil postup Martinák.

Cena za odtah jednoho auta odtahovým vozidlem bude tisíc až dva tisíce korun podle toho, zda se bude jednat o odtah úplný nebo neúplný.

V případě, že se vozidlo naloží a odveze do Technických služeb v Jasenicích, jde o úplný odtah a cena je dva tisíce korun. Neúplný odtah nastane, když je vozidlo naloženo na odtahové vozidlo, ale k samotnému odtahu už nedojde, protože majitel vozidla stihne upozornit odtahovou službu a vozidlo si převzít.

Cena za umístění vozidla v areálu Technickým služeb je stanovena na 200 korun za každý i započatý den, včetně dne přitažení a dne vydání,“ dodal ředitel Technický služeb Jan Horsák.

--> --> --> --> -->