Silničáři položí ve Zlínském kraji přes 11 kilometrů nových povrchů

ZLÍN - Ředitelství silnic Zlínského kraje hodlá letos na jaře vynaložit přes 29 milionů korun na takzvanou plošnou obnovu povrchů krajských komunikací. V úterý sdělil mediální zástupce společnosti Vojtěch Cekota.

Nové živičné koberce položí silničáři na 11,7 kilometrech silnic II. a III. třídy.

Celoplošné obnovy povrchů silnic se realizují ve většině případů za částečných uzavírek, kdy motoristům slouží jeden jízdní pruh pro oba směry a provoz je řízen světelnou signalizací. U některých úseků silnic je vyřízena krátkodobá úplná uzavírka, která trvá maximálně tři dny,“ podotkl Cekota.

Plošné obnovy povrchu vozovek budou zahájeny přibližně v polovině dubna a potrvají po celé jarní období.

V loňském roce vynaložilo Ředitelství silnic Zlínského kraje na plošnou obnovu povrchů vozovek v kraji rovněž částku 29 milionů korun.

V letošním roce se plošné obnovy povrchu dočká například silnice z Tetětic na Věžky, z Jarohněvic na Šelešovice, z Pašovic na Velký Ořechov, ze Starého Města na Jalubí, v Mysločovicích, Bohuslavicích nad Vláří, v Novém Hrozenkově, Hošťálkové a dalších místech.

Některé krajské silnice bude opravovat pokládkou nových koberců také Ředitelství silnic a dálnic, a to v rámci plánovaných náprav škod, které vznikly na krajské silniční síti v důsledku výstavby dálnice D1 a silnice R55.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x