Předseda ČSSD Sobotka debatoval v Kroměříži o sociálních službách, zdravotnictví a dopravě

KROMĚŘÍŽ, ZLÍN - Sociální služby, zdravotnictví a doprava se staly hlavními tématy, kterými se v pondělí při návštěvě Kroměříže zabýval předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Je důležité, aby představitelé Poslanecké sněmovny a Senátu měli zpětnou vazbu přímo z terénu, řekla europoslankyně Olga Sehnalová (ČSSD).

Sobotka navštívil Azylový dům mužů Astras, domov se zvláštním režimem Strom života a setkal se také s poskytovateli sociálních služeb z Kroměříže. „Pan předseda slyšel názory poskytovatelů sociálních služeb a také hlasy z azylových domů. Dozvěděl se, jak to vypadá se službami, sociálními dávkami, zabývali jsme se problematikou platového ohodnocení pracovníků sociálních služeb, oblastí osob s mentálním postižením a dalšími tématy,“ uvedla Sehnalová.

Šéf sociální demokracie se také podíval do nemocnice, kde se potkal s odboráři, zástupci lékařské komory a s vedením nemocnice. „Probírala se vazba mezi celostátní politikou a dopadem na regionální zdravotnictví, financování v souvislosti se zdravotními pojišťovnami a obdobné věci,“ přiblížila poslankyně Evropského parlamentu.

Další debata se dotkla dopravy a takzvaného moravského kříže komunikací R55, R49 a D1. „Považuju za důležité, aby měli zákonodárci zpětnou vazbu a slyšeli, jaká je situace v terénu. Je potřebné slyšet problémy a jejich dopady od konkrétních lidí, kteří se v daných problematikách pohybují,“ dodala.

V podvečer se předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka přesunul do Zlína. Ostré kritice podrobil setrvání neformálního šéfa VV Víta Bárty v Poslanecké sněmovně. Doprovázel ho hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková, poslanci a senátoři. V Kongresovém sále hotelu Moskva se při diskusi s občany zabývali především otázkami školství.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x