Zlínská univerzita se snaží zaujmout zahraniční studenty

ZLÍN - Mezinárodní oddělení Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně uspořádalo akci nazvanou International Week, v rámci které se snaží podpořit zájem studentů z evropských zemí o výměnné pobyty. Sdělil Jan Malý z tiskového oddělení školy.

International Week potrvá do čtvrtka a pozvání zlínské univerzity přijalo více než 30 hostů z 24 evropských univerzit. Cílem je představit zahraničním partnerům univerzitu a podpořit zájem studentů z evropských zemí o výměnné pobyty na zlínské univerzitě.

International Week pořádá naše škola již podruhé. Během čtyř dnů, které u nás hosté stráví, je seznámíme s univerzitou a připravili jsme i doprovodný program, například prohlídku nejznámějších architektonických památek Zlína a návštěvu Vizovic a Olomouce,“ uvedl prorektor pro mezinárodní vztahy Aleš Gregar.

Pozvání přijali partneři z Velké Británie, Dánska, Belgie, Německa, Francie, Norska, Nizozemí, Lotyšska a dalších zemí. Zahraniční hosté připravili pro zlínské studenty přednášky na různá témata.

Na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně v současné době studuje asi 850 studentů ze zahraničí, z nichž je 75 v rámci krátkodobých výměnných pobytů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x