Prostory výjezdového stanoviště vsetínské záchranky se rozrostou

ZLÍN - Zlínští krajští radní schválili přístavbu objektu Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje ve Vsetíně. Ve čtvrtek informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

V současné době se zázemí výjezdového stanoviště vsetínské záchranky nachází ve stísněných podmínkách a prostorové možnosti objektu nevyhovují nejnovějším požadavkům. „Jedná se zejména o problémy související s nedostatečným počtem garáží pro sanitní vozy, malým sociálním zázemím a nevyhovujícími prostory pro šatny personálu. Proto je nutné prostory rozšířit,“ vysvětlil statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš (ODS).

V objektu jsou zatím garážovány pouze tři sanitky, zbylé dvě parkují v areálu Vsetínské nemocnice nebo parkují před objektem. Nové dispoziční uspořádání umožní parkování dalších tří vozidel, dále zde bude vybudován mycí box pro sanitní vozidla a v garážích vznikne i místo pro uskladnění příslušenství aut. Nad garážemi se nově zřídí šatny a zbylý prostor bude využíván jako denní a školící místnost s malým skladem pro instruktážní pomůcky.

V objektu budou provedeny stavební úpravy a bourací práce menšího rozsahu, které souvisejí s propojením nové přístavby a úpravou místností v prvním nadzemním podlaží. Součástí akce je i vybavení objektu novým stacionárním záložním zdrojem s automatickým záskokem, který zabezpečí zásobování energií v případě přerušení dodávek ze sítě.

Stavební práce se uskuteční od září do prosince letošního roku a vyžádají si náklady ve výši 8,402 milionu korun, které budou hrazeny z rozpočtu Zlínského kraje. Po dokončení stavebních prací se prostory přístavby vybaví novým nábytkem, který bude pořízen z provozních prostředků záchranné služby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x