Otrokovická radnice chystá modernizaci přírodovědných učeben základních škol

OTROKOVICE - Otrokovická radnice se rozhodla za využití evropské dotace zmodernizovat odborné učebny přírodovědných předmětů na základních školách. V pátek uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Celý projekt je zatím v přípravné fázi. „V momentě, kdy se objevila dotační výzva, jsme oslovili ředitele, aby nám sepsali, jaké mají požadavky, a co by ve třídách uvítali. Takto můžeme využít finance maximálně efektivně,“ podotkl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Pokud půjde vše podle očekávání, mohli by žáci i učitelé zasednout do nových lavic a moderně vybavených tříd příští rok v září. „Radní schválili projektový záměr a město nyní zpracovává všechny informace, nutné pro vytvoření kvalitního projektu, se kterým se bude ucházet o dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava. Samotná modernizace učeben by se měla uskutečnit příští rok o letních prázdninách,“ doplnila Krupková.

Modernizace se bude týkat vybraných učeben fyziky, chemie, přírodopisu či zeměpisu na základních školách T. G. Masaryka, Trávníky, Mánesova a i chemické laboratoře na Základní škole T. G. Masaryka.

K požadavkům jednotlivých škol patřilo například dokonalé elektrické zatemnění, demonstrační stůl se zabudovaným zdrojem elektrického napětí s přívodem plynu, vody a zabudovaným vizualizérem. Učitelský stůl by měl být vybaven počítačem ovládajícím interaktivní tabuli. Naopak lavice by měly disponovat vývodem zdroje střídavého i stejnosměrného elektrického napětí. Častým požadavkem byla také interaktivní a multimediální technika, projektory či skříně na pomůcky,“ upřesnil Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x