Radu města Zlína opustil Jiří Viktorín

ZLÍN - Na své místo v Radě města Zlína rezignoval v pondělí neuvolněný radní Jiří Viktorín (nestr.). Informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Důvodem jeho odchodu je pracovní vytíženost v rámci soukromých podnikatelských aktivit. V zastupitelstvu bude působit i nadále.

V radě jsem působil jako neuvolněný člen, nadále jsem podnikal a řídil naše speciální stavební firmy včetně jedné v zahraniční. Obě práce už ale nejdou dál skloubit dohromady, proto jsem se rozhodl na místo radního rezignovat a věnovat se naplno svým firmám. Jak všichni víme, rezort stavebnictví nemá v dnešní době na růžích ustláno,“ konstatoval Jiří Viktorín.

Rozhodnutí kolegy Jiřího Viktorína respektuji, vím, že ho dlouho zvažoval. Dnešní doba není pro podnikatele vůbec jednoduchá a konkrétně on má zodpovědnost za desítky svých zaměstnanců. Pro město toho udělal hodně, například projekt Chodníky 300, který nám umožňuje opravovat tyto komunikace za výrazně méně peněz než v minulosti, je výborným počinem. Za práci v radě, kterou odvedl, mu za celou koalici děkuji a těším se na spolupráci v rámci zastupitelstva,“ prohlásil primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN).

Jiří Viktorín byl zvolen do zastupitelstva jako nestraník na kandidátce Věcí veřejných. Loni v létě, kdy Věci veřejné opustily koalici, zůstal jako nestraník členem rady. Nyní bude v zastupitelstvu působit jako nezařazený zastupitel.

Koalice nyní jedná o řešení situace. „Do pátku najdeme v rámci koalice TOP 09/STAN, hnutí M.O.R, KDU-ČSL a ZHN nejvhodnější variantu. Na chod města nebude mít odchod Jiřího Viktorína žádný vliv,“ dodal Adámek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x