Nabitý předprázdninový víkend. Cestování na roztodivných plavidlech i na horských kolech

Poslední předprázdninový víkend rozumně ubral pět stupňů z teploměrů. Udělal tak radost mnohým, kteří mají "v popisu práce" cestování. A to nejrůznějšími způsoby. Na trakařích, unikátních plavidlech, člunech, horských kolech i jinak.

Asi nejvíce si behem dvou dnů dají zabrat účastníci přejezdu horských kol mezi Zlínem a Velkými Karlovicemi. Lesní partie nabízejí enormně náročné sjezdy i stoupání. Sobota patří  trase Zlín – Velké Karlovice, v neděli se pak jede zpět po protějším hřebeni Vsetínských vrchů. I otrlí cyklisté mluví o hodně náročné trase především v sobotu. Vyhledávači adrenalinu si přijdou na své.

Poněkud jinak, ale stejně zajímavě, se bude cestovat po absolutní rovině na kanálu v zámeckém parku v Holešově. Druhý ročník akce s názvem Holešovská regata přiláká spoustu zájemců o přejezd po uzoučké lávce na trakaři, hojně obsazena bude také soutěž netradičních plavidel.

Živý přenos z Holešovské regaty můžete sledovat zde!

Mediálním partnerem akce je AVONET

Cestovat se ale dá o víkendu také pěšky. Houbaři hlásí z Vizovicka první úlovky, ale rozhodně ještě ne začátek svých žní, na to je dosud příliš sucho. Delší trasu zvládnou v sobotu ti, kteří se vydají na tamní Karlovskou padesátku. Ta má zimní variantu na běžkách, tentokrát pěkně po svých v krásné přírodě v podhůří Beskyd…

Po Baťově kanálu se zájemci mohou projet v sobotu i v neděli. Druhý den je čeká v rámci Zámeckého plavení nevšední program v napajedelském zámku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x