Ve Zlínském kraji se drobných oprav dočká 13 silničních mostů

ZLÍN - Částku 11,2 milionu korun z provozních prostředků vynaloží v letošním roce krajem zřizovaná organizace Ředitelství silnic Zlínského kraje na opravy a stavební údržbu mostů. Ve čtvrtek uvedla mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Do programu neinvestičních oprav bylo zařazeno celkem 13 mostních objektů.

Stavební údržba mostů spočívá ve zlepšení stavebního stavu mostů, u kterých zatím není nutná celková rekonstrukce. Stavební údržba zpravidla u mostů také prodlouží jejich životnost. Nejde však o zásahy do mostních konstrukcí a tento druh prací nevede ani ke zvýšení zatížitelnosti mostů.

Zhotovitelé oprav vzejdou z výsledků výběrových řízení. Na mostech bude provedena údržba, nátěry zábradlí, opravy říms nebo spodní stavby mostu.

Konkrétní objekty do programu oprav navrhují inspektoři pro mosty, a to na základě výsledků každoročních prohlídek a hodnocení stavu mostů. V roce 2010 bylo v rámci tohoto programu opraveno na silnicích II. a III. třídy ve Zlínském kraji nákladem devíti milionů korun celkem 11 mostů. V loňském roce se takto opravilo 19 mostů za 10,5 milionu korun.

Během prací nebude žádný z mostů zcela uzavřen pro silniční provoz. Uzavírky budou jen částečné, v šířce jednoho jízdního pruhu, v některých případech může být doprava řízena světelnou signalizací. Opravy a stavební údržba mostů se uskuteční v období od června do září,“ doplnila Dvorníková.

Drobných oprav se dočká most v Lechoticích, Jarohněvicích, Jestřabicích, Bílovicích, Veletinách, Nezdenicích, Drslavicích, Zubří, ve Vsetíně, Vidči, Lužkovicích či v Hřivínově Újezdu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x