Valašskomeziříčská radnice prodá Sonavoxu pozemek na stavbu výrobní haly

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé se rozhodli prodat část pozemku v Průmyslové zóně Lešná novojičínské společnosti Sonavox CZ. Jak řekla v pondělí mluvčí města Renata Votrubová, firma chce v zóně postavit halu na výrobu reproduktorů pro automobilový průmysl.

Zastupitelé už schválili uzavření kupní smlouvy na 12 tisíc metrů čtverečních. Kupní cena byla stanovena na 115 korun za metr čtvereční. „Tato cena vychází ze znaleckého posudku,“ poznamenala vedoucí odboru majetkové správy Alena Schattke.

Výstavba nové výrobní haly v katastrálním území Lhotka nad Bečvou v Průmyslové zóně Lešná umožní společnosti Sonavox CZ rozšíření dosavadních prostor a napomůže růstu produkce. „Jsem rád, že pro náš region výstavba výrobní haly přinese nové pracovní příležitosti pro občany města a jeho okolí,“ prohlásil starosta města Jiří Částečka (ODS). „Uvědomujeme si vážnost situace, která vznikla ukončením výroby solární techniky společnosti Schott Solar CR, a proto vítáme každou aktivní činnost, která by pomohla tuto situaci řešit,“ dodal starosta.

Investor chce začít s přípravou stavby v nejbližších měsících.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x