Nový ředitel rožnovského muzea převzal jmenovací dekret

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Nový ředitel Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm Jindřich Ondruš se oficiálně ujal své funkce, v pondělí rezignoval na své posty náměstka hejtmana Zlínského kraje i člena Rady Zlínského kraje. Sdělil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Jindřich Ondruš zároveň z rukou náměstkyně ministryně kultury ČR Anny Matouškové převzal jmenovací dekret ředitele muzea.

Podle Ondruše, který byl od roku 2004 v krajské radě zodpovědný za kulturu, cestovní ruch a spolupráci s církvemi, má jeho rezignace na funkce náměstka hejtmana a krajského radního několik důvodů.

Do voleb sice zbývá pouze šest týdnů, nicméně povinnosti náměstka hejtmana volbami nekončí a trvají až do zvolení nové rady, což může být také otázka mnoha týdnů. Dvě takto časově náročné funkce lze z praktických důvodů pouze velmi obtížně vykonávat společně. Navíc chci vyslat signál, že práce ředitele muzea je pro mne velkou výzvou i závazkem a chci se muzeu věnovat hned od začátku naplno a intenzivně. Valašské muzeum v Rožnově považuji za důležitou kulturní instituci a jeho přínos pro celý region Valašska je mimořádný,“ prohlásil Ondruš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x