Ve Smolině u Valašských Klobouk slouží dětem nové hřiště, se stavbou pomohli jejich otcové

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - U fotbalového hřiště ve Smolině začalo v těchto dnech sloužit dětem nové hřiště. Jak informovala mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková, s jeho stavbou pomohli tatínkové.

Děti se na novém hřišti mohou zabavit v domečku se skluzavkou, na houpačce, kolotoči nebo houpacím koníkovi. „Celý vznik hřiště je zajímavý tím, že se na něm z převážné části podíleli členové osadního výboru a smolinští tatínci. Město Valašské Klobouky vypracovalo projekt a pořídilo herní prvky a materiál, o ostatní už se postarali dobrovolníci svépomocí,“ upřesnila Zvonková.

Osadní výbor a další pomocníci si zajistili pokácení stromů, sami je opracovali a osadili po obvodu hřiště. S technikou provedli výkopové práce, instalovali herní prvky a povrch vysypali štěrkovou drtí. Navíc vyrobili dřevěné lavičky a posezení po pořádání táboráků.

Hřiště pro nejmenší vzniklo za využití výtěžku z hracích automatů za loňský rok. „Náklady na projekt, pořízení osmi herních prvků, dvou laviček a stavebních materiálů činily 230 tisíc korun. Kdyby ale nebylo dobrovolné pomoci smolinských rodičů a jejich kamarádů, pohybovala by se celková cena ve vyšších číslech,“ konstatoval vedoucí investičního odboru Radek Bařinka.

Volnočasový areál ve Smolině nabízí i další možnosti. „Na vedlejší travnaté ploše je vyhrazena volná kapacita pro víceúčelové hřiště s umělým povrchem. Mohly by zde vyrůst kurty na tenis, malou kopanou či basketbal. O realizaci tohoto záměru budeme usilovat v příštích letech,“ dodal Bařinka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x