Zlínskou i otrokovickou MHD čeká několik změn v jízdních řádech

ZLÍN - Jízdní řády Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice doznají několika změn. Za dopravní společnost informoval Vojtěch Cekota.

Po dvou měsících platnosti nových jízdních řádů se společnost rozhodla přistoupit k několika drobným korekcím, které si vyžádal běžný provoz. „Úpravy vycházejí z požadavků, které vyplynuly z provozu od 1. září, zejména pokud se týká dopravy školáků. Zapracovali jsme také ještě několik připomínek cestujících. Jde většinou o vylepšení přestupních vazeb a úpravu intervalů mezi spoji. Zohledňujeme také chystané prosincové změny jízdních řádů železniční a příměstské autobusové dopravy,“ vysvětlil vedoucí dopravního úseku Dopravní společnost Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek.

Všechny změny budou před 1. listopadem vyznačeny v zastávkových jízdních řádech a na internetových stránkách. K dispozici bude na internetu a v okruhu bluepointů dopravní společnosti ve Zlíně-Školní a v Otrokovicích-železniční stanici také aktualizovaný soubor jízdních řádů pro aplikace v mobilních telefonech.

V trolejbusové dopravě se změny promítnou například na lince číslo 1: v pracovní dny spoj s odjezdem v 8.51 hodi z Otrokovic bude veden na lince číslo 6 pouze ke Sportovní hale. Na lince číslo 2 budou zase ve víkendovém provozu upraveny dva spoje po šesté hodině ranní – bude vytvořena požadovaná přestupní vazba na linku 13 a v pracovních dnech bude upraven spoj ve 21.16 hodin z Otrokovic, kdy bude vytvořena přestupní vazba z linky 55. Na lince číslo 3 bude pro změnu v pracovní dny upraven školní spoj po 14. hodině. Změny se dočká i linka číslo 4: v pracovní dny spoj s odjezdem v 18 hodin z Vršavy vedený původně ke Sportovní hale bude prodloužen na Podhoří, a to na základě připomínek cestujících. Změny se však dotknou i dalších linek.

V autobusové dopravě bude upraven odjezd školního spoje v 7.22 ze zastávky U Zámku na točnu Paseky na lince číslo 33. Dopravní společnost zde zajistí vyžadovanou přestupní vazbu pro školáky přestupující z linky 32 ve směru z Kudlova. Na lince číslo 55 pak budou v pracovních dnech upraveny časy odjezdů po 22. hodině pro vylepšení přestupní vazby z trolejbusových linek 2 a 6 na zastávce Otrokovice, pošta. Na lince číslo 70 zase v návaznosti na vyžadované opoždění školního spoje ze ZŠ M. Alše na Podhoří byl opožděn následný spoj linky 70 ve směru do Otrokovic ve 14.31 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x