V Otrokovicích vznikne Domovinka pro seniory

OTROKOVICE - V Otrokovicích na Trávníkách vznikne od nového roku Domovinka, klubová aktivita v Domově s pečovatelskou službou. Sdělila mluvčí města Lenka Krupková.

Domovinka bude zdarma sloužit seniorům a lidem s tělesným či jiným zdravotním postižením. Každý pracovní den sem mohou přicházet lidé od devíti do 12 hodin. Navíc podle zájmu návštěvníků se zde budou pořádat i další společné akce mimo dobu běžného provozu. Aktivizační činnosti pro návštěvníky Domovinky budou zajišťovat dobrovolníci Maltézské pomoci.

V případě, že uspějeme s žádostí o dotaci, by zde uplatnění mohli nalézt také nezaměstnaní v rámci projektu Zpátky do práce,“ konstatoval starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD) s tím, že dobrovolníci budou klientům dělat společníky a podporovat je ve společenských aktivitách.

Na Trávníkách se lidé scházeli již dříve v Centru denních služeb. Tato sociální služba však projde od nového roku obměnou. Bude přeměněna na denní stacionář pro nemocné Alzheimerovou chorou a přemístěna do budovy C Senioru Otrokovice.