Zlínské Technické služby: až se zima zeptá…

ZLÍN - Technické služby Zlín jsou připravené se během nadcházející zimy starat o 238 kilometrů komunikací, 138 kilometrů chodníků, 67 přechodů, asi 50 tisíc metrů čtverečních veřejných ploch a 260 zastávek MHD. Jak sdělil mluvčí města Zdeněk Dvořák, jde o podobný rozsah služeb jako loni.

Na příchod sněhu a náledí už jsou Technické služby připravené. „Po území města jsme rozmístili 600 nádob s posypovými materiály, tedy směsí soli a písku. Písku je na zimu připraveno 300 kubíků, soli 1 500 tun,“ upřesnil František Kostelník, ředitel Technických služeb Zlín.

Zimní údržba se bude držet operačního plánu. Technické služby na ni vyčlenily téměř 90 lidí, včetně lidí pro ruční údržbu. „V tomto počtu jsou zahrnutí i pracovníci, kteří pro nás budou pracovat na základě dohody,“ doplnil Kostelník.

Úklid silnic mají Technické služby rozdělený do tří stupňů podle důležitosti jednotlivých komunikací. U těch, které jsou zařazené do prvního stupně, se zmírnění závad ve sjízdnosti uskuteční do čtyř hodin od výjezdu mechanizace. U komunikací zařazených do druhého stupně do 12 hodin a u třetího stupně do 48 hodin.

Do tří stupňů podle důležitosti jsou rozděleny i chodníky ve městě. U těch nejvíce frekventovaných budou odstraněny závady ve schůdnosti do 12 hodin od skončení spadu sněhu. U chodníků druhého stupně do 36 hodin, z třetího stupně do 72 hodin.

Na práce spojené s nadcházející zimou mají Technické služby Zlín vyčleněnou částku 11,5 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x