Zlínská radnice: lávky pro pěší opravíme do Vánoc

ZLÍN – Obyvatelé  Zlína mohou opět využít lávku pro pěší, která u obchodu spojuje Benešovo a Fügnerovo nábřeží. Zlín.cz to oznámil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Lávku přes řeku Dřevnici nechalo město kompletně zrekonstruovat. „Stejně jako u lávky u Máců, kterou jsme otevřeli zhruba v polovině listopadu, se i v tomto případě podařilo práce urychlit,“ řekl 1. náměstek primátora Jiří Kadeřábek (M.O.R.). Podle původních odhadů se lávka měla otevírat až kolem 15. prosince.

V současné době pokračuje – kromě dokončujících prací na již otevřených lávkách – rekonstrukce poslední lávky, která se nachází mezi Benešovým a Tyršovým nábřežím „Tuto lávku otevřeme do poloviny prosince,“ prohlásil Jaroslav Kubáč z odboru realizace investičních akcí magistrátu.

Rekonstrukce všech tří betonových lávek si vyžádal jejich technický stav, který byl havarijní. Celkové náklady na rekonstrukce vyjdou na tři miliony korun. Investorem je město Zlín.

Město nechalo opravit také most přes Pasecký potok u točny MHD. „Dílo by mělo být hotové do konce letošního roku, pokud do průběhu prací nezasáhne počasí. I v tomto případě město zaplatí za rekonstrukci částku tři miliony korun,“ uzavřel Dvořák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x