Kroměřížská nemocnice získala od dárců stovky hraček

KROMĚŘÍŽ - Dárci z řad veřejnosti věnovali Kroměřížské nemocnici stovky hraček. Zlin.cz to uvedla mluvčí nemocnice Veronuika Klímová

Nemocnice vyhlásila veřejnou sbírku, v rámci které prosila veřejnost o darování nových i starších hraček. Akce trvala měsíc a nakonec se v nemocnici sešlo několik stovek hraček pro malé pacienty. 

„Převážná většina dárců byla z Kroměřížska, ale je pravdou, že nám několik balíčků přišlo i ze vzdálenějších měst,“ konstatovala primářka dětského oddělení Jana Mathonová.

Jedna z dárkyň například do nemocnice poslala krabici medvídků s tím, že si přeje, aby každý našel svého majitele. Do Kroměřížské nemocnice doputovala mimo jiné také část hraček získaná v rámci projektu Na hokej s plyšákem. Projekt byl součástí utkání zlínské Univerzity Tomáše Bati s finským týmem, které se uskutečnilo na konci listopadu.

Hračky nyní poslouží nejen pacientům dětského oddělení, ale budou si snimi hrát i děti hospitalizované na oddělení ortoptiky a na ušním, nosním a krčním oddělení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x