Zlínský kraj podpoří kulturní akce a aktivity

ZLÍN - Odbor kultury a památkové péče Krajského úřadu Zlínského kraje vyhlásil jednokolové výběrové řízení na přidělení dotací z Fondu kultury Zlínského kraje. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Dotace jsou určeny na podporu kulturních aktivit a akcí, které se uskuteční v průběhu letošního roku. „Podpory by se měly dočkat mimořádné kulturní akce místního, regionálního a nadregionálního významu, a to zejména v oblastech estetické výchovy dětí a mládeže, rozvoje amatérské a místní kultury, zájmové umělecké činnosti, podpory profesionálních kulturních aktivit, podpory lidových tradic a řemesel či výstav,“ upřesnila Dvorníková.

Do výběrového řízení budou přijaty pouze projekty, které budou obsahovat konkrétní a kontrolovatelný záměr v některém z vyhlášených tematických oblastí, projekt musí obsahovat reálný rozpočet a všechny požadované přílohy. Žadatelem může být fyzická i právnická osoba.

„Žádosti přijímáme do pátku 8. února do 13 hodin a rozhoduje datum doručení – nikoliv datum na poštovním razítku. Žádosti je nutné podat v elektronické a tištěné formě,“ dodala Dvorníková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x