LYŽAŘSKÁ STŘEDISKA: Skiareály v kraji jsou na nápor lyžařů připraveny

ZLÍN - Všechny lyžařské areály ve Zlínském kraji jsou na víkendový nápor lyžařů připraveny. Jak serveru Zlin.cz řekli provozovatelé středisek, sněhu je dostatek.

Například lyžařské středisko Troják v Hostýnských vrších hlásí sněhovou pokrývku 40 až 70 centimetrů, mimo sjezdovky je kolem 25 centimetrů sněhu. Středisko nabízí lyžařům bezplatné parkování a v neděli se navíc uskuteční poslední lednová Lyžařská škola pro nejmenší, kde instruktoři naučí lyžovat děti ve věku od tří do šesti let. Škola začíná v devět, 10 a ve 14 hodin. Lekce stojí stovku. Sněhové podmínky přejí i běžkařům, kteří mohou vyjet na některou z běžkařských tratí, kterých je v okolí 52 kilometrů. Takřka veškeré běžecké stopy jsou sjízdné, pouze trasa U tří pramenů na Tesáku je upravená jen částečně. Areál je v provozu od devíti do 20 hodin a v provozu je sjezdovka A, lehká trať a Ski park. Lyžaři se mohou těšit na přírodní sníh v kombinaci s technickým.

Na nedalekém Tesáku jsou v provozu dva vleky a sněhu je od 40 do 60 centimetrů. Mimo provoz je Kyčera, 300 metrů dlouhá cvičná loučka je lyžařům k dispozici od devíti do 20 hodin.

Ve skiareálu Karolinka je až šedesáticentimetrová sněhová pokrývka a mimo sjezdovku je okolo 30 centimetrů sněhu. Večerní lyžování zde mohou zájemci vyzkoušet v pátek a v sobotu, a to v čase od 17.30 do 20.30 hodin. Parkování u střediska je zdarma. Nově je zde posunuta otevírací doba a lyžovat se tak začíná už v 8.30 hodin. Nově je k dispozici také lanový vlek ve spodní části snowparku, určený pro začátečníky.

Na velkokarlovické Kyčerce je na sjezdovkách 40 až 60 centimetrů sněhu, vleky jsou v provozu od osmi do 16 hodin. Mimo provoz je jen Funpark. V pátek a sobotu funguje večerní lyžování, a to od 18 do 21 hodin.

Sousední areál Razula chystá na víkend několik novinek. „V sobotu se například otevře kluziště u hotelu Horal, a to vůbec poprvé. V provozu mělo být už loni, ale klimatické podmínky to neumožnily. Za příznivého počasí bude k dispozici od devíti do 18 hodin,“ podotkla mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková. V sobotu začne ve Skiareálu Razula fungovat i snowtubing, a to na sjezdovce Horal. Zábavu na gumových člunech ve sněhovém korytě si mohou zájemci dopřát od devíti do 16 hodin. O sto metrů dál je v provozu také sáňkařská louka upravovaná rolbou. V provozu je sjezdovka Horal a Razula a sněhu je kolem 60 centimetrů. Ve Velkých Karlovicích panují ideální podmínky nejen pro sjezdové, ale i běžecké lyžování. Trasy jsou upravované a sjízdné v plném rozsahu. Přímo v obci je upravováno a značeno 40 kilometrů tras v 11 okruzích, jež se vzájemně prolínají. Na tuto síť v údolí navazuje dalších 50 kilometrů tras upravovaných sdružením obcí Horní Vsacko na hřebenech. Zpestřením je nový menší okruh za hotelem Galik v délce 800 metrů, vylepšený o přemostění.

Zalyžovat si mohou lidé také v centru Zlína. Ve skiareálu J. Šperky je na sjezdovce 40 centimetrů sněhu. V provozu jsou tři vleky a návštěvníci se mohou těšit na sjezdovku dlouho 220 metrů s převýšením 46 metrů. Za parkování se neplatí a areál je otevřený od 8.30 do 19 hodin.

Lyžovat lze i na Uherskohradišťsku, a to ve Stupavě. Na sjezdovce 1 leží 80 centimetrů sněhu, na sjezdovce 3 pak 20 centimetrů. V okolí sjezdovek je asi 10 centimetrů sněhu. Mimo provoz je zatím sjezdovka Červená II (500 metrů) a Modrá (170 metrů). V pátek je areál k dispozici do 21 hodin, o víkendu pak zavírá o půl hodiny dříve.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x