LYŽAŘSKÁ STŘEDISKA: Skiareály nabídnou závody i gurmánské speciality

ZLÍNSKÝ KRAJ – Lyžařská střediska ve Zlínském kraji hlásí dobré sněhové podmínky, lidé se mohou zúčastnit sjezdových či snowboardových závodů. Serveru Zlin.cz to sdělili jednotliví provozovatelé skiaerálů.

Skiareál Troják má na sjezdovkách asi 40 až 70 centimetrů sněhu, mimo sjezdovky leží sněhová pokrývka přibližně 15 centimetrů. Sněhové podmínky přejí i běžkařům. V okolí mohou vyrazit na některou z 52 kilometrů běžeckých tras. Právě na Trojáku lze totiž nastoupit na Hostýnskou běžeckou magistrálu. Pouze částečně upravena je trasa magistrála Hostýn – Lázy, Bukovina – Rusava Grapy, Klapínov – Kozlůvky, U tří kamenů – Hotel Říka a Tesák – Prašivý Buk.

V provozu je také nedaleký Tesák, kde je na sjezdovkách asi 60 centimetrů sněhu. Fungovat bude o víkendu i devítisetmetrová Kyčera. Provozovatelé areálu ale upozorňují, že na dojezdu musejí být lyžaři opatrní. Cvičná loučka bude fungovat v sobotu od devíti do 20 hodin a v neděli od devíti do 16 hodin. Kyčera bude v provozu po oba dny od devíti do 16 hodin.

V Beskydech na Valašsku mohou lyžaři vyrazit například do skiareálu Karolinka. Na sjezdovce tu mají 40 až 60 centimetrů sněhu, mimo sjezdovky je asi 35 centimetrů sněhu. Večer si mohou lidé zalyžovat v pátek i v sobotu, a to od 17.30 do 20.30 hodin. V Karolince se také v sobotu uskuteční čtvrtá zastávka oblíbené série snowboardových happeningů Freeride.cz Just Ride. Provoz na hlavní sjezdovce omezen nebude, akce se totiž uskuteční ve snowparku. Happening je určený široké veřejnosti a organizátoři připravili bohatý program plný soutěží, bezplatného testování snowboardového vybavení a chybět nebude ani after party.

Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích přibylo na sjezdovkách díky sněhové nadílce z počátku týdne 20 centimetrů čerstvého sněhu. „V provozu jsou sjezdovky i kluziště a snowtubing u hotelu Horal,“ řekl šéf Ski areálu Razula Leo Bača. V hotelu Galik se navíc uskuteční první z pěti plánovaných gastronomických víkendů s live vařením. Gastro víkendy budou vždy zaměřeny na jiné téma či surovinu. Tentokrát bude víkend zasvěcen valašským specialitám.

V neděli 10. února se na sjezdovce Horal uskuteční dětský lyžařský závod O pohár nejrychlejšího tygra. Je určen dětem do 12 let a jede se ve třech věkových kategoriích Začátek je ve 13 hodin. Sjezdovky Ski areálu Razula jsou v provozu denně od devíti do 16 hodin. Od úterý do soboty se koná večerní lyžování.

Závodit se bude i ve velkokarlovickém Skiareálu Synot Kyčerka. V neděli se tu pojede Ski fičák pod Kantorkú. Jde o druhou etapu dětského lyžařského závodu. „Jedná se o součást již čtvrtého ročníku Poháru Kyčerka, představující obří slalom na malých vlecích,“ upřesnila mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová. První části závodu se o minulém víkendu zúčastnila bezmála stovka malých lyžařů. Na své si však na Kyčerce o víkendu přijdou i dospělí. Na sjezdovkách stále leží přibližně 50 centimetrů sněhu, v provozu jsou všechny vleky i doprovodné služby.

Zalyžovat si mohou lidé také v centru Zlína ve Skiareálu J. Šperky nad Domem umění.V sobotu však bude na zlínském lyžařském svahu omezený provoz, v neděli už se bude lyžovat normálně. „V sobotu pojedou vleky výjimečně jen do 17.30 hodin. Pak se tu bude konat soukromá akce. V neděli se bude jezdit už podle běžného provozu, tedy od 8.30 do 19 hodin,“ vysvětlila za skiareál Petra Svěráková. Lyžařské podmínky jsou ve Zlíně dobré, na sjezdovce leží zhruba 40 centimetrů technického sněhu, v provozu je velký vlek a také oba dětské pásy.

Víkend na lyžích mohou lidé strávit také na Slovácku, například ve Skiareálu Stupava hlásí sněhovou pokrývku kolem metru, mimo sjezdovky je asi 20 centimetrů sněhu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x