Ve zlínské obřadní síni se uskuteční šachový turnaj mládež

ZLÍN - Turnaj Grand prix mládeže v šachu se v sobotu uskuteční ve zlínské obřadní síni na radnici. Serveru Zlin.cz to řekl náměstek primátora Miroslav Kašný (KDU-ČSL), který je zároveň patronem akce.

Turnaj pořádá Šachový klub Zlín a vše začne v 9.30 hodin. Ukončení turnaje a vyhlášení výsledků pořadatelé předpokládají před 15. hodinou.

Akce je určena šachistům a šachistkám celého kraje. Soutěžit o postup na Mistrovství republiky v rapid šachu budou děti v kategoriích do 10, 12 a 14 let. Kluci a děvčata budou hrát v jednotlivých kategoriích společně, takže se uskuteční tři turnaje. Na konci budou vyhlášeni vítězové v jednotlivých kategoriích.

„Turnaj se hraje na sedm kol, takzvaným švýcarským systémem, kdy spolu hrají vždy ti hráči, kteří mají pokud možno stejný počet uhraných bodů. Vítězem se stává ten, který projde nejlépe tímto náročným systémem. Každý účastník sehraje sedm partií, přičemž na jednu má k dispozici 20 minut. Kdo za tento čas partii nestihne odehrát, prohrává na čas,“ upřesnil za organizátory Rostislav Svoboda.

Pořadatelé očekávají účast kolem 80 dětí z šachových oddílů celého kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x