Stoletý jubilant si přál spatřit na vlastní oči primátora

ZLÍN - Neobvyklé přání projevil Josef Vavruša ze Zlína, který ve čtvrtek oslavil 100 let, přál si na vlastní oči vidět primátora. Zlínský primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN) mu přání splnil a přišel mu osobně poblahopřát, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Víte, nikdy jsem živého primátora na vlastní oči neviděl,“ přiznal Josef Vavruša při rozhovoru s Miroslavem Adámkem. Primátor mu na to odpověděl, že on vlastně také ne, dokud sám na pozici primátora nezačal pro město pracovat.

Josef Vavruša se narodil 14. února 1913 v Nedachlebicích na Uherskohradišťsku. Vyučil se elektrikářem a pracoval ve stavebním oddělení firmy Baťa. Poté vystřídal několik zaměstnání. Část života strávil v pohraničí, do Zlína se s rodinou vrátil v roce 1950. Mezi jeho celoživotní záliby patří cestování, turistika, kultura a zahradničení. „Měl fenomenální paměť na cizí jazyky. Vždy, když jsme někam jeli, přečetl si slovník a poté se s místními dokázal domluvit,“ prozradila na oslavence jeho manželka Božena Vavrušová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x