Otrokovická radnice hledá adepty na Cenu a Osobnost města

OTROKOVICE - Obyvatelé Otrokovic mohou navrhnout kandidáta na udělení Ceny města Otrokovice a titulu Osobnost města Otrokovice. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Krupková.

Titul může v daném roce získat pouze jeden z kandidátů, Cenu pak nejvýše tři, o kterých rozhodne otrokovické zastupitelstvo na návrh Rady města Otrokovice. Nejsou-li k udělení dostatečné důvody, nemusí být roční periodicita nutně dodržena.

Všichni ocenění získávají výtvarný symbol. V případě titulu Osobnost města Otrokovice k tomu náleží finanční částka 20 tisíc korun a 10 tisíc korun u Ceny města Otrokovice.

„Návrhy na udělení ocenění mohou podávat kolektivy i jednotlivci, fyzické i právnické osoby. Musejí také obsahovat stručnou identifikaci kandidáta a odůvodnění návrhu v jaké oblasti a za jaký čin či přínos by mělo být ocenění uděleno,“ upřesnila Krupková.

Návrhy přijímá městský odbor školství a kultury do 24. května. Titul pak předá starosta města na slavnostním večeru ke Dni vzniku samostatného československého státu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x