Zlínský soud začne projednávat případ policisty, kvůli kterému měla zemřít žena

ZLÍN - Před Okresním soudem ve Zlíně stane ve středu policista Andrej Holub, kvůli kterému podle obžaloby měla v březnu roku 2011 zemřít žena (40) ze Vsetína. Tu napadl nožem její o čtyři roky starší přítel a přesto, že volala policisty o pomoc, jejich výjezdu se dočkala pozdě.

Tragédie se stala 19. března roku 2011. Muž bodl svou družku do stehna. Krátce po 19. hodině měla žena volat na linku 158 a telefonát se přepojil na krajské operační středisko ve Zlíně. Policista pak informace o situaci zanesl písemně do systému s tím, že jde o prioritní věc. Odeslal ji kolegům ze vsetínského operačního střediska, kde byli v tu chvíli tři policisté. Všichni ale prý řešili jiné případy a dva z nich se začali přít, kdo případ převezme. V mezičase měl třetí z policistů potvrdit v systému přijetí oznámení. Údajně předpokládal, že se zbývající kolegové domluvili. Když se však zhruba po 40 minutách zeptal, kdo se případu ujal, zjistil, že nikdo. Zalarmoval proto hlídku ve Vsetíně, jenže když policisté na místo dorazili, žena už umírala. Zemřela na vykrvácení.

Policie se tehdy k případu vyjádřila tak, že za vším stála technická závada. „Kvůli technické závadě se signál oznamující přijetí oznámení objevil na všech počítačích operátorů. Aby mohli dál pracovat, jeden z nich signál  zrušil,“ vysvětlila policejní mluvčí Jana Macalíková. Operační důstojník pak na hlášení ženy zareagoval  později.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x