Jarní prázdniny? Kdepak, navýsost zimní

Jaký paradox. Ve Zlínském kraji začínají jarní prázdniny. A začíná také možná "nejzimnější" víkend. Rodiny míří na hory, zároveň je ale na místě největší obezřetnost. Meteorologové hlásí další desítky centimetrů sněhu.

Ve Zlíně jde pořád ještě o zimní idylku, přesto sem vyrazily mechanismy dokonce i na chodníky. Sůl okamžitě zabírala, ale během půl hodiny to zase klouzalo jako před ošetřením. „Přejít jen z obchodu na zastávku trolejbusu mi dalo hrozně moc práce a úsilí,“ říká Miroslava Krumpolcová ze Zlína.

O víkendu by sněžení mělo kulminovat v sobotu, ale skončit má až v neděli. „Jedeme na hory, musím dbát na zimní výbavu, tohle prostě nelze podcenit,“ tvrdí otec rodiny Michal Vlček z Vizovic.

Ve Zlínském kraji od pátečního rána hustě sněží, řidiči si užívají opravdového martýria. Autodopravce Martin Otruba: „Málokdy je zima tak tvrdá, letos je na silnicích opravdu nebezpečno, objevují se výtluky, ledová pole a teď i sněhové jazyky, o víkendu si musím od volantu odpočinout.“

Radost ale samozřejmě mají sami školáci. Už v pátek večer a pak v sobotu ráno se čeká nápor rodin spěchajících na hory. Někdo vyráží do Alp, jede tedy přes noc, jiní k nám nebo na Slovensko, ti si mohou přispat.

Vlekaři jsou v pohodě, sezóna vychází dokonale. Třeba na svahu v Karolince mají sraz naše největší sjezdařské naděje, koná se tam kontrolní závod žáků a dorostenců. „Podmínky máme opravdu výborné, těšíme se, že se k nám přijedou lidé nejen svézt, ale porovnat své umění s nejlepšími mladými nadějemi,“ láká jeden z organizátorů Karel Palička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x