Valašskomeziříčská základní škola se dočká speciální plošiny, která pomůže handicapované žačce a pedagogovi

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští radní se rozhodli uvolnit peníze na pořízení schodišťové plošiny, která umožní bezbariérový pohyb tělesně postižené žákyni a pedagogovi na invalidním vozíku po škole. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Nákup plošiny pro Základní školu Žerotínova si vyžádá částku okolo 320 tisíc korun.

O finanční příspěvek požádalo město vedení školy. „Rozhodli jsme se jejich žádosti vyhovět a finanční prostředky na tento účel uvolnit. Pořízení plošiny chce město řádně vysoutěžit v e-aukci. Vedení školy zaslalo také  žádost o příspěvek na konto Bariéry a obrátilo se i na místní sponzory,“ informoval místostarosta města Miroslav Krchňák (ČSSD), který má ve Valašském Meziříčí oblast školství na starosti.

V současné době je ve škole bezbariérově přístupné pouze přízemí, kde jsou umístěny třídy prvního stupně včetně jídelny a tělocvičny. „Je ale třeba připravit bezbariérový vstup i do prvního poschodí školy, kde jsou umístěny učebny druhého stupně a odborné učebny,“ dodala Hana Skácalová, vedoucí odboru školství, kultury a sportu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x