Kroměříž se pokusí získat na rekonstrukci Slovanského náměstí dotaci

KOMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice se letos hodlá pustit do revitalizace sídliště Slovan a chce zahájit i revitalizaci Slovanského náměstí. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Pavel Zrna.

Revitalizaci sídliště realizuje radnice v rámci Integrovaného plánu rozvoje města financovaného z prostředků Evropské unie a města. Slovanského náměstí sice nemohlo být zahrnuto do Integrovaného plánu rozvoje města a předpokládalo se, že investici město uhradí ze svých vlastních prostředků. Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava ale připravuje dotační výzvu podporující fyzickou revitalizaci území a v rámci ní by bylo možné podat žádost o dotaci i na revitalizaci náměstí.

„Věřím a doufám, že se nám konečně podaří Slovanské náměstí opravit tak, aby to bylo příjemné místo, které nepřipomíná scény ze socialistického realismu. Na přípravách spolupracujeme i s majitelem přilehlé bývalé chátrající restaurace. Celý prostor by se tedy měl stát příjemným místem pro odpočinek našich občanů. A pokud by k této změně mohla přispět evropská dotace, bude to ve prospěch všech občanů našeho města,“ poznamenala starostka Daniela Hebnarová.

Podle starostky je v současné době stanovena výše rozpočtu na základě Dokumentace k územnímu řízení celkem na 18 milionů korun, rozpočet ale bude dále upřesňován v návaznosti na upřesňování projektové dokumentace. Výši dotace lze očekávat v rozmezí 50 až 85 procent.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x