V rámci Světového dny vody pořádají Vodovody a kanalizace Vsetín Dny otevřených dveří

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Při příležitosti pátečního Světového dne vody uspořádá společnost Vodovody a kanalizace Vsetín Dny otevřených dveří, první bude v sobotu 23. března. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

V rámci Dnů otevřených dveří budou moci lidé zavítat do vybraných zařízeních společnosti. Exkurze budou probíhat ve dvou etapách. „Poprvé se Dny otevřených dveří uskuteční v sobotu 23. března v 10 hodin a podruhé pak v sobotu 27. dubna v 10 hodin v rámci otevírání cyklostezky Rožnov,“ upřesnila Votrubová.

Světový den vody byl určen na 22. března a slaví se od roku 1993. Spojené národy tento den navrhly v roce 1992 v rámci Agendy 21 na jednání UNCED v Rio de Janeiru. Důvodem je skutečnost, že na světě více než miliarda lidí trpí nedostatkem pitné vody a nemá přístup k vodě. Tato každoroční kampaň si klade za cíl připomenout lidem na celém světě význam vody a potřebu ochrany vodních zdrojů. Kromě OSN se na Světovém dni vody podílejí i UNESCO, Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO) a Světová zdravotnická organizace (WHO).