Turistům se mimořádně otevře Jurkovičova rozhledna

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V době od soboty do Velikonočního pondělí bude zcela mimořádně otevřena Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Tomáš Gross.

Návštěvníci se tak mohou z ptačí perspektivy podívat na město i jeho blízké okolí. A díky otevřenému průchodu z areálu Valašské dědiny mohou zájemci spojit výlet na rozhlednu s návštěvnou Valašského muzea v přírodě.

Sezona na Jurkovičově rozhledně začíná až 15. dubna. Město se ale rozhodlo nabídnout o nastávajícím prodlouženém velikonočním víkendu možnost navštívit tuto novou dominantu Rožnova.

Jurkovičova rozhledna bude otevřena od soboty do pondělí vždy od devíti do 17 hodin. Návštěvníci se k rozhledně mohou dostat přímo z centrálního parkoviště u Mlýnské doliny nebo vstupem z Valašské dědiny, který bude rovněž v provozu. „Zájemci ale mohou zvolit i opačnou trasu – nejdříve si prohlédnout exteriéry Valašské dědiny, poté zamířit k Jurkovičově rozhledně a následně se buď vrátit do muzea, nebo sestoupit k parkovišti,“ upřesnil Gross.

Víkendové otevření Jurkovičovy rozhledny souvisí s velikonočním programem organizovaným ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x