Kvůli sněhu posunuli ve Valašských Kloboukách termín jarního úklidu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Podobně jako další města v kraji i Valašské Klobouky se rozhodly posunout kvůli přívalům sněhu jarní úklid, a to na konec dubna. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Termín jarního úklidu neodkládají ve Valašských Kloboukách poprvé. Původně chtělo město zahájit úklid po zimě koncem března, pak očistu odsunula radnice na 5. až 6. dubna. Kvůli dalšímu přívalu sněhu však ani v tento termín nebude možné úklid provést. „Rozhodli jsme se proto vše přesunout na 19. až 20. dubna,“ upřesnila Zvonková.

Právě 19. až 20. dubna nechá město v místních částech Smolina, Lipina a Mirošov umístit dva vanové kontejnery na bioodpad a smetky z ulice. Domácnosti ve Valašských Kloboukách už dříve obdržely zdarma speciální pytle označené nálepkou Jarní úklid. Lidé je mohou použít k vyhození nepořádku, který odklidí ze svých zahrádek. Odvoz kontejnerů a svoz pytlů s odpadem se pak uskuteční v pondělí 22. dubna.

V sobotu 20. dubna se také uskuteční sběr nebezpečného a objemného komunálního odpadu ve Valašských Kloboukách, v místě zpětného odběru v ulici Brumovská. Služba zde bude přítomna od osmi do 12 hodin. Možnosti odevzdat veškerý nebezpečný odpad, vysloužilé spotřebiče určené pro zpětný odběr i objemný odpad mohou v tomto termínu využít také občané místních částí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x