Výtvarná přehlídka Trienále Valmez 2013 odstartovala

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí byl zahájen třetí ročník prestižní výtvarné přehlídky Trienále Valmez 2013, na níž bude udělena Cena Rudolfa Schlattauera. Výtvarníci spjatí s Valašským Meziříčím či Valašskem mohou svá díla přihlašovat do konce června, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Město Valašské Meziříčí se opakovaně rozhodlo do svých sbírek a veřejných prostor získat kvalitní umělecká díla, a to od tvůrců, kteří jsou jakýmkoli způsobem spjati s městem. Proto radnice vyhlásila výtvarnou přehlídku s názvem Trienále Valmez 2013. V rámci klání odborná výtvarná komise vybere na základě anonymní obrazové dokumentace pět až šest finalistů, kteří budou vyzvání k účasti na finální výstavě.

V den vernisáže 30. října budou vyhlášeni laureáti a starosta města udělí Cena Rudolfa Schlattauera i Čestnou cenu. Vítěz získá finanční odměnu ve výši 40 tisíc korun a držitel Čestné ceny obdrží 30 tisíc korun formou kupní smlouvy na vítězné dílo, které zůstane v majetku města Valašského Meziříčí jako součást jejích sbírek. Návštěvníci na výstavě finalistů, která se uskuteční od 31. října do 29. listopadu v galerii Sýpka, budou moci rozhodovat o tom, kdo získá Cenu diváků.

„Výtvarná přehlídka není nijak věkově ohraničena a je udělována za dvoj či trojrozměrné dílo. Rudolf Schlattauer, který ceně propůjčil své jméno, byl textilní výtvarník, malíř a zakladatel první gobelínové manufaktury v Českých zemích, která ve Valašském Meziříčí působí dodnes,“ doplnila galeristka Vlasta Červenková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x