Náves v Jarošově nechá město zrevitalizovat až za rok

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Plánované opravy návsi v Jarošově se uherskohradišťská radnice rozhodla přesunout z letoška na příští rok. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Důvodem posunutí termínu je snaha města spojit úpravu náměstí s rekonstrukcí vodovodu a kanalizace.

„Původně bylo město Uherské Hradiště připraveno zahájit revitalizaci zhruba v srpnu tohoto roku a splnit tím slib, který jsme dali vloni obyvatelům Jarošova. Vývoj situace ovšem ukázal, že zrevitalizovat náves musíme až v příštím roce, a to v součinnosti s rekonstrukcí vodovodu a kanalizace. Tu měly Slovácké vodovody a kanalizace původně naplánovánu na rok 2018. Nyní dolaďujeme termíny tak, abychom mohli obě akce v příštím roce skloubit dohromady,“ vysvětlil místostarosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

V Jarošově nechá město vybudovat příjezdové komunikace k domům umožňující napojení k osmi objektům s číslem popisným. Pouze zásobovací komunikace k domům nebude oproti původnímu návrhu průjezdná, bude využívána pouze jako příjezd k domkům. Je to na základě požadavku obyvatel. Na jarošovské návsi také pracovníci ořežou dřeviny a pokácejí několik stromů, včetně liniové výsadby borovic. Projekt počítá i s rekonstrukcí části chodníku od kaple k budově penzionu, zřízením parkovacích stání u penzionu, vybudováním sběrného místa pro nádoby na komunální odpad, rozšířením venkovního osvětlení a doplněním mobiliáře. Náklady dosáhnou částky asi 3,6 milionu korun a vše bude hrazeno z vlastních zdrojů města, bez využití dotace.

„Město je na rekonstrukci připraveno, přičemž jsme se snažili zohlednit nejrůznější připomínky obyvatel. Rekonstrukci návsi v Jarošově i nadále považujeme za jednu z našich priorit. Občané jistě pochopí, že lépe je udělat všechno najednou a že by bylo vysoce neefektivní čerstvě zrekonstruované prostranství za pět let zase rozkopat,“ dodal starosta města Uherské Hradiště Květoslav Tichavský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x