Město Zlín nechá ošetřit další stromy

ZLÍN - Dalších několik desítek dřevin ve Zlíně se dočká v nejbližších dnech ošetření, práce provedou stromolezecky odborné firmy. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Ošetření zlepší stav těchto stromů. Prospěje jim nejen po zdravotní stránce, ale budou díky němu také bezpečnější pro své okolí,“ sdělil náměstek primátora Bedřich Landsfeld, do jehož kompetencí patří životní prostředí a městská zeleň.

K dnešnímu dni bylo již ošetřeno 40 kusů dřevin rostoucích v parku v ulici Výletní, která se nachází naproti vily Tomáše Bati, dále 18 mladých habrů v ulici Podlesí V. Ošetřují se i dřeviny v parčíku na Benešově nábřeží, mezi železnicí a řekou Dřevnicí – celkem jde o 53 kusů dřevin, a 12 stromů v ulici Příkrá. Ošetření postupně probíhá také u 98 vzrostlých alejových dřevin ve čtvrti Letná. „Konkrétně jde o dřeviny v ulicích Kotěrova, Lipová, Na Včelíně, Na Vyhlídce a U Zimního stadionu,“ upřesnila Věra Jašková z Odboru městské zeleně magistrátu.

Ošetřování a ořezy dřevin probíhají postupně dle naléhavosti jejich zdravotního stavu. Velkou část nákladů na tyto práce město pokrývá z dotace Operačního fondu životní prostředí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x