Kroměříž ožije Irskými dny

KROMĚŘÍŽ - Od pondělka se Kroměříž stane centrem irské kultury v České republice. Jak serveru Zlin.cz řekl mluvčí města Pavel Zrna, do Kroměříže se při příležitosti Irských dnů sjede špička osobností, které svůj život zasvětily právě této zemi.

Lákavou ochutnávku irské kultury tradičně připravuje kroměřížská europoslankyně Olga Sehnalová. Příznivci Irska se mohou těšit na zajímavé osobnosti, výstavy, živou irskou muziku, záznam legendárního koncertu U2 i na exkluzivní odpoledne s irským tancem. A díky rozšířené spolupráci s kroměřížskými restauracemi a bary Irské dny v Kroměříži nabídnou i mimořádné gastronomické zážitky.

Cílem týdenního bloku akcí je představit zemi, která v daném půlroce předsedá Radě Evropské unie. „Irské dny budou opět založeny na osvědčeném schématu besed se zajímavými osobnostmi, výstav, ochutnávek, přednášek, koncertů, filmových projekcí a dalších aktivit pro malé i velké. Záštitu nad akcí převzala irská velvyslankyně v České republice Alison Kelly, která nám také přislíbila účast na pátečním tanečním odpoledni,“ prozradila Olga Sehnalová.

Každý den v uvedeném týdnu Irské dny přinesou minimálně jednu akci věnovanou irské kultuře. Další neméně zajímavé body přehlídky budou návštěvníkům k dispozici po celý týden. Jsou to zejména výstavy fotografií a knih o Irsku, ale také speciální gastronomická nabídka, díky níž budou moci lidé ochutnat Irsko všemi smysly. A v neposlední řadě si mohou také zasoutěžit. Na jednotlivých akcích a na webu www.sehnalova.cz budou připraveny kvízové otázky. Kdo na všechny správně odpoví, může vyhrát zájezd do Evropského parlamentu v Bruselu a další zajímavé ceny. Vstup na všechny akce je zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x