V Rožnově obnovili lázeňskou stezku

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Část z lázeňských stezek, které kdysi protínaly město Rožnov pod Radhoštěm, se po dlouhých letech dočkala obnovy. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Rožnovské pivní lázně rekonstruovaly 883 metrů dlouhou stezku na vrchol Kozáku, kde je opět instalováno posezení pod hříbkem.

Podle historických pramenů vedla jedna z náročnějších lázeňských stezek z náměstí, Pivovarskou ulicí, kolem kříže ve svahu Kozák, přes Pálkovnu až na Hradisko. A na vrcholku kopce Kozák, později přejmenovaného na Denisovu stráň, byl postaven veliký dřevěný hřib, který sloužil jako odpočívadlo až do 60. let 20. století. A právě rekonstrukce části lázeňské stezky na kopec Kozák včetně obnovení dřevěného hřibu bylo součástí projektu, který realizovaly Rožnovské pivní lázně.

Na stezce je sedm tematických zastavení, sedm laviček k odpočinku a relaxaci a na vrcholu Kozák posezení. Sedm tematických zastavení je tvořeno tabulemi, které svým obsahem popíší některé události z historie lázeňství v Rožnově. Nechybí ani relaxační texty či drobná cvičení,“ uvedl jeden z majitelů Rožnovských pivních lázní Jaromír Beneš. Na rekonstrukci stezky se podařilo Pivním lázním získat dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Střední Morava.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x