Pouť na Velehradě si vyžádá dopravní omezení

VELEHRAD – Uzavření příjezdových silnic do obce si ve čtvrtek 4. a pátek 5. července vyžádá tradiční pouť na Velehradě. Kvůli kulatému výročí 1150 let od příchodu slovanských věrozvěstů na Moravu očekáváme vyšší počet poutníků, sdělil serveru Zlin.cz mediální zástupce Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

Mimořádná opatření budou platit ve čtvrtek od 17. do 23. hodiny a v den státního svátku od 6. do 17. hodiny. „V té době bude uzavřená silnice mezi Starým Městem a Velehradem. Vjezd do obce nebude možný ani ve směru od Tupes nebo od Modré,“ řekl Cekota. Výjimku budou mít autobusy kyvadlové dopravy ČSAD Uherské Hradiště, zájezdové autobusy s poutníky, vozidla záchranného systému a vozidla se zvláštním povolením.

Parkování aut bude možné jako každý rok na silnici I/55 v Tovární ulici ve Starém Městě a nově v případě potřeby v Tupesích na hřišti. Vůz lze při obsazení těchto ploch nechat i na Východní ulici ve Starém Městě a na silnici I/50 ze Starého Města na Zlechov. Bližší podrobnosti o organizaci dopravy v okolí Velehradu najdou lidé na www.velehrad.eu

„Narozdíl od minulých let chceme o plánovaných krátkodobých uzavírkách krajských silnic vedoucích na Velehrad informovat i prostřednictvím tiskových zpráv a webového systému,“ sdělil provozně-technický náměstek ŘSZK Radek Berecka.

Lidé, kteří pojedou zdaleka, by neměli zapomínat na další uzavírky. Neprůjezdná je silnice mezi Holešovem a Dobroticemi. V oblasti Bystřičky a Dušné na Vsetínsku se bude ve stejném termínu konat Valašská rallye. Uzavřená je i silnice z Valašských Klobouk do Mirošova. Částečné uzavírky by měly platit začátkem července mezi Uherským Hradištěm a Jarošovem a také mezi obcí Horní Lapač a Fryštákem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x