Pro děti bude připravena Trpasličí pohádka

ZLÍN - V rámci pravidelného cyklu bezplatných nedělních divadelních pohádek ve zlínském Zlatém jablku se tentokrát mohou děti těšit na představení v sobotu i neděli. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Zlatého jablka Kateřina Martykánová.

V sobotu do Zlína zavítá divadelní spolek Damuza s příběhem Trpasličí pohádka. Představení začínají v 10 a v 15 hodin v dětském koutku a vstup na ně je opět zdarma. V neděli se mohou malí diváci těšit na speciální představení, které bude koncipováno jako herecké a loutkové divadlo s doprovodem živé hudby v podání divadelního spolku Damuza.

„Příběh Trpasličí pohádka zavede děti do světa trpaslíků, kteří žijí obvykle ve skupinách, většinou mají 28 až 53 centimetrů, jejich váha nepřesahuje pět kilogramů. Oblíbenou stravou jsou menší kamínky a stonky blatouchu jarního, hlavní náplní dne pak práce v dolech. To vše se ale může změnit příchodem nezvaného hosta,“ přiblížila Martykánová

Divadlo Damuza a jejich pohádky se vyznačující precizním provedením, minimálním obsazením, autorským přístupem k loutkám a výtvarnou stránkou představení a důrazem na poselství silného příběhu.

Po celou dobu představení musejí být pod dohledem rodičů pouze ti nejmenší, tedy děti do tří let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x