Nelítostná bitva s gigantickým sumcem

Na poslední červnový víkend roku 2013 nikdy nezapomenou dva mladíci z Kunovic. Na štěrkopískových jezerech v Ostrožské Nové Vsi ulovil Pavel Kříž doslova gigantického sumce. A začala bitva, která se jen tak nevidí.

Když jsem viděl, že mi zabralo něco opravdu velikého, zavolal jsem na pomoc kamaráda Michala Štěrbu. Když jsem zasekl, spadl jsem do vody, ale hned jsem se dostal ven,“ popisuje začátek souboje s obřím predátorem Pavel.

Společně s kamarádem se na loďce nestačili bránit silnému soupeři, to už veděli, že to bude kapitální sumec. „Bojovali jsme s ním hodinu, dostali jsme ho do loďky, jenže měl takovou sílu, že jsme se převrátili, natříkrát jsme ho tam dostávali zpátky, plavali jsme a loďku táhli před sebou,“ vybavuje si pár hodin starý souboj mladý muž.

Na břehu pak čekal na rybáře neskutečný zážitek. Když totiž sumce přeměřili, skončili na cifře 243 centimetry!!!, váha ukázala 99 kilogramů.

Vítězové se ale rozhodli šlechetně, svému soupeři darovali život a pustili ho zpět do vody. „Třeba si bude dávat pozor, třeba ne, možná si podobné dobrodružství jako my užije brzy někdo jiný,“ směje se Kříž.

Podle rybářských tabulek je zřejmě, že chytil sumce staršího třiceti let, původní návnadou, kterou ale silný sumec urval, byl 35 centimetrový lín.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’14954′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’65‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14954‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x