Na Lukově bude Den stromů

LUKOV - Na prázdninovou sobotu 13. července je připraven Den stromů na hradě Lukově. Program pro celé rodiny vypukne na známé hradní zřícenině nedaleko Zlína v 10 hodin a potrvá do 17 hodin, serveru Zlin.cz to sdělila Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

„Máme připravenou spoustu her a soutěží, které účastníky seznámí se stromy a živočichy v okolí. Chybět nebude naučná přírodovědná stezka, poznávací výstava fotografií lesních rostlin a živočichů nebo moderované ukázky sokolnictví. Ty budou začínat v 11 hodin a poté v 13.30 hodin. Zažít bude možné také stromolezení,“ prozradil Jiří Holík, předseda spolupořádajícího Spolku přátel hradu Lukova.

Připravená je také soutěž v řezání dřeva pro dospělé a děti nebo lovecká lukostřelba. „Budeme také vyrábět ptačí budky a vysazovat nový dub pod hradbami. Milovníci čaje se budou moci osvěžit v čajovně,“ doplnil Jiří Holík.

Vstupné na akci bude dobrovolné. Den stromů na hradě Lukově se měl původně uskutečnit v květnu, kvůli nepřízni počasí byl ale přesunutý na červenec. 

Zřícenina hradu Lukova je rok od roku oblíbenější. Potvrdil to také loňský rok, kdy ji navštívilo 21 116 evidovaných návštěvníků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x