Začíná Masters Of Rock

VIZOVICE – Příznivcům metalu ve čtvrtek začíná čtyřdenní svátek. Ve Vizovicích v areálu likérky totiž odpoledne odstartuje jedenáctý ročník největšího mezinárodního rockového festivalu v České republice Masters Of Rock. Vystoupí na něm přes 70 kapel, řekl serveru Zlin.cz ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

„Program začíná ve 14 hodin, kdy se představí skupina Fleret,“ uvedl Daron. Během čtvrtku se představí i další skupiny jako například ruská Arkona, která ve své hudbě kombinuje folklor zastoupený tradičními nástroji jako flétna nebo balajka. Zpěvačka Masha používá chvílemi čistý zpěv a jindy takzvaný growling, což je specifická technika zpěvu, při níž je výška tónů velmi hluboká a barva hlasu je hrubá a chraplavá.

Dále vystoupí německá metalová skupina Primal Fear, která má jako hlavní téma sci-fi. Večer bude patřit německé kapele Accept a Britům DragonForce. Ti jsou známí dobrou souhrou dvou kytar, obrovskou rychlostí, stylem, epickými kytarami a vokály.

Na druhém pódiu se představí zase brněnská skupina TibeT nebo česká zpěvačka Monika Agrebi.

Hlavním tahákem letošního festivalu jsou finští Lordi. Do paměti diváků se vepsali svými kostýmy inspirovanými hororovými postavami. Vynikají také hororovými videoklipy a propracovanými pyrotechnickými prvky při koncertech. Lordi jsou na programu v sobotu. Masters Of Rock uzavře v neděli projekt metalové opery Avantasia.

Pořadatelé i tento rok počítají s velkým množstvím lidí. Každoročně festival navštíví okolo 25 tisíc fanoušků. Kvůli tomu České dráhy posilují spoje, které návštěvníky do vizovického areálu dopraví.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x