Valašskokloboučtí chtějí mít školu červeno-bílou

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Více než čtyři stovky hlasujících se zapojilo do červnové ankety, v níž dala valašskokloboucká radnice veřejnosti možnost zvolit barevné řešení fasády základní školy. S drtivou převahou 259 hlasů zvítězila barevná kombinace v provedení červené, bílé a šedé, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Rekonstrukce školy začíná už příští týden a město nechá fasádu provést na přání obyvatel v červeno-bílé barvě.

„Děkujeme všem lidem za hojnou účast v anketě, která u nás byla první svého druhu, kdy rozhodnutí o veřejné záležitosti stálo na občanech samotných. Město se i nadále snaží o aktivizaci obyvatel a jejich přizvání ke spolurozhodování, například právě probíhajícím hlasováním o realizaci jedné z devíti investic v hodnotě do 300 tisíc korun. Toto hlasování potrvá do 15. července,“ uvedla metodička CAFu Eliška Olšáková. Větší zapojení veřejnosti je jedním z bodů akčního plánu, který si městský úřad stanovil v rámci svého zlepšování a zkvalitňování služeb prostřednictvím modelu CAF.

Hlasování o barevném provedení fasády základní školy se zúčastnilo celkem 405 respondentů, z toho 259 rozhodlo o vítězství červeno – bílé varianty. Oranžovo – bílou volilo 108 hlasujících a pro bílo – šedou bylo 38 účastníků.

Návrh barevného řešení základní školy akceptuje stávající členění ploch na fasádě tak, jak bylo navrženo v 80. letech. Respektuje původní horizontální členění objektů a barevně zvýrazňuje vertikální komunikaci schodišť. Vítězná kombinace světlých tónů červené, bílé a šedé je nadčasová, takže v budoucnu odolá i módním vlnám v pojetí vzhledu veřejných budov.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x