Na festivalu vystoupí Lordi i Moonspell

VIZOVICE - Vizovický festival Masters Of Rock je v plném proudu. Sobotní program přinese mimo jiné vystoupení finské kapely Lordi či portugalských Moonspell.

Během čtyř dní by se ve Vizovicích mělo vystřídat kolem 70 kapel, v pátek vystoupila například skupina The 69 Eyes a diváckou pozornost si zasloužilo i vystoupení německých Rage, které doprovodili filharmonici z Lingua Mortis Orchestra. Pro španělské filharmoniky šlo o světovou premiéru. Rage už s tělesem stejného názvu v minulosti ve Vizovicích vystupovali, tehdy jej ale tvořili muzikanti z Běloruska, odkud pochází jeden z členů kapely Victor Smolski. „Tato vazba skončila, když filharmonici měli cestovat na koncerty po celém světě a Smolski měl prakticky na každém festivalu nervy, jestli filharmonie dorazí. Bělorusové totiž mají velký problém s vízy. Pak na jeden festival ty kluky nepustili, a Smolski vzal místo Bělorusů Španěly,“ vysvětlil šéf pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Velký ohlas sklidila ve Vizovicích i finská formace The 69 Eyes, která od svého založení v roce 1990 hraje v nezměněné podobě. Na Masters Of Rock vystupovali už v roce 2004 a příznivce gothické scény nezklamali ani letos.

Sobotní program festivalu zahájí v 9.40 hodin českobudějovická power metalová partička Warhawk, následovat bude NIL z České Třebové, Egotrip z Prahy či Silent Stream of Godless Elegy (S.S.O.G.E.), což je moravská doom/folk metalová kapela z Hranic. Od 14.05 hodin bude pódium patřit slovenské formaci Desmod. Po ní vystoupí Amaranthe – melodická power metalová skupina, která vznikla roku 2008 ve Švédsku a Dánsku. Před pátou hodinou odpolední se na hlavní stage dostaví populární německá power metalová skupina Brainstorm, kterou pak vystřídají Finové Waltari.

V 19.25 hodin se pak fanoušci mohou těšit na Moonspell. Portugalský kvintet prohrabal svůj bohatý repertoár a usoudil, že by bylo dobré svým oddaným osvěžit paměť a zároveň zavzpomínat na staré dobré časy. Zahrají proto věci ze svých prvních dvou kultovních a u fanoušků, stejně jako kritiků veleúspěšných alb Wolfheart (1995) a Irreligious (1996). Tedy z desek, které vyšly na vrcholu evropské gothic metalové horečky půlky 90. let. Krátce po 21. hodině pak pódium obsadí legendární Lordi. Budou mít také autogramiádu, a to v čase 22.35 až 23.05 hodin, tedy až po vystoupení. Mezi další lákadla pak bude patřit vystoupení švédského kytaristy Yngwieho Malmsteena a sobotní program uzavře německo-americká power metalová kapela Masterplan.

Vyvrcholením vizovického festivalu by měl být tříhodinový koncert v podání metalové opery Tobiase Sammeta Avantasia, který vypukne v neděli ve 21 hodin.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’15015′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚762‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚15015‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x