Prlov bude patřit Ovčáckému dni

PRLOV - Již sedmý ročník Ovčáckého dne na Valašsku se uskuteční v sobotu v obci Prlov. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Tato vzdělávací a prezentační akce bude opět zaměřena na téma chovu ovcí, ochutnávku a prodej jehněčích, skopových valašských i slovenských specialit, ale i na udržení a rozvíjení kulturních tradic a přátelství. Zlínský kraj konání Ovčáckého dne finančně podporuje.

„Smyslem akce je přiblížit a ukázat návštěvníkům nelehkou, náročnou a kvalifikovanou práci v zemědělství, zejména při chovu ovcí a zpracování jejich produktů, a přispívat tak k navrácení zdravého způsobu života nejen na venkov,“ upřesnila Dvorníková.

Dosavadní uspořádané ročníky se těšily vzrůstajícímu zájmu veřejnosti. V letošním programu organizátoři navážou na předvádění tradičních řemesel občanům formou řemeslného jarmarku, který bude rozšířen o pravý Valašský farmářský trh s prezentací a prodejem výrobků certifikovaných značkou Pravé valašské. K zakoupení budou také ovčí produkty slovenských firem, z nichž jedna je největší brynzárenskou společností na Slovensku. Prezentovány budou také úspěšné projekty spolupráce samosprávy, občanů a podnikatelů v rámci aktivit místních akčních skupin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x