Obyvatelé Klobouk rozhodli, že město bude investovat do dětského hřiště na Sychrově

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboučtí občané v historicky prvním veřejném hlasování o realizaci investiční akce zvolili vznik dětského hřiště na Sychrově. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Záměr podpořilo 58 respondentů. Druhou investicí v pořadí pak bylo zpřístupnění zahrady základní umělecké školy a na třetím místě skončila výstavba chodníku pod domem dětí a mládeže směrem k poště. Ze 146 odpovědí bylo 121 doručeno formou papírového anketního lístku a 25 účastníků hlasovalo elektronicky. Jeden lístek byl neplatný. „Moc si každého hlasu vážíme. Očekávali jsme ale, že ze strany občanů zaznamenáme daleko větší zájem o účast v rozhodování. Nízká návratnost odpovědí byla zřejmě ovlivněna načasováním ankety na začátek prázdnin či omezeným časem na odevzdání,“ poznamenala metodička CAF týmu městského úřadu Eliška Olšáková.

Anketa přinesla rovněž cennou zpětnou vazbu ve formě připomínek a námětů občanů pro příští roky. Všechny byly shromážděny a předány vedení města a komisi pro strategický rozvoj města, která s nimi bude dále pracovat. Objevily se mezi nimi například návrhy na opravy komunikací i chodníků pro pěší, dále vybudování nových přechodů pro chodce, vznik dětského dopravního hřiště, digitalizace kina, rozšíření koupaliště a další.

Vítězný záměr postavit dětské hřiště na Sychrově se začne připravovat v nejbližší době, schválení realizace však ještě musí odsouhlasit zastupitelé. „Nejprve chceme prodiskutovat s obyvateli Sychrova přesné umístění hřiště, tak aby jeho poloha vyhovovala všem generacím. Pravděpodobně uspořádáme s rodiči a zástupci rodin schůzku, při níž bychom společně vybrali nejen lokalitu, ale taktéž podobu hřiště a konkrétní herní prvky,“ řekl vedoucí investičního odboru Radek Bařinka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x