Višní zralých King – Slovák Milan, Ing

Inženýr Milan Slovák ze Zlína pracuje jako ekonom. Ale má jednoho pozoruhodného koníčka, spíše koně, je totiž králem višní. Teď o víkendech je trhá, zpracovává, ale dokáže i skvěle poradit o jejich málo známých léčebných účincích.

Právě měl za sebou dopoledne, kdy natrhal spoustu červených, rudých, ale pořád tak trochu trpkých plodů. 

Máte s nimi sladké, anebo právě trpké zkušenosti?

Ty zkušenosti jsou ryze pozitivní, višně znám od malička, jejich trhání i zpracování je docela namáhavá práce, ale výsledky jsou opravdu spíše sladké,“ směje se znalec, který na višně nedá dopustit.

Samozřejmě, docela dobře známé je višńové víno, tedy lidově višňák, tam se musí přidat hodně cukru, výborná je také pálenka i likér, to všechno má ale také léčivé účinky, a to už je známo méně,“ vysvětluje Slovák.

Višně jsou jakoby do jejich rodu přímo vetkané. 

Maminka z nich umí napéct tak vynikající buchty, že se to prostě musí zkusit,“ nabízí vonící dobrotu.

Otec je i po osmdesátce nesmírně zdatný sběrač, pomáhají oba synové a zanedlouho se do toho opře i vnuk Míša,“ popisuje ekonom.

A teď to nejdůležitější, čarovná moc višní, podle inženýra Slováka.

Višně podle něj působí jako dokonalý čistič krve, jater i ledvin, podporují tvorbu inzulínu, čímž paralyzují rané formy cukrovky.

Ale to není zdaleka všechno, višně jsou zaručeným snižovadlem nadváhy, dokážou totiž dokonale neutralizovat tuky. A ještě něco, nějakých dvacet deka višní denně a zaručeně máte po nespavosti,“ doplňuje Slovák.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’15103′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’69‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚15103‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x