Tropy na moravský způsob: chladit, pít, užít

Teploměr bere rtuť na cestu ke čtyřicítce, víkend a také jeho dozvuky v pondělí by měly být ve znamení veder, za něž se nemusí stydět Sahara. Co s tím, jak si horka užít, přežít a něco zažít?

Jisté je, že provozovatelé koupališť čekají obrovské tržby. Rožnov pod Radhoštěm, Uherské Hradiště, Holešov, Kroměříž, Zlín, Koryčany ale i mnoho jiných míst se těší na nápor naháčů. „Denně teď v našich zařízeních vítáme přes tisícovku lidí, o víkendu bude určitě zájem enormní,“ hlásí vedoucí provozu společnosti Steza spravující zlínská koupaliště Iva Vavrečková.

Nabízíme jeden unikát, beachvolejbal, beach tenis i beachfotbal na našem bílém písku, ten je dokonalý v tom, že ani v tropických teplotách není horký,“ láká na koupaliště v Koryčanech provozovatel František Trubačík.

Lidé ve Zlínském kraji ve velkém míří i na štěrkopísková jezera třeba do Ostrožské Nové Vsi, Nového Hrozenkova, ale i…“do zatopeného lomu u Tlumačova, nádherné koupání,“ těší se Zlíňan Štefan Uhlár.

Když na koupaliště, tak k nám,“ tvrdí rezolutně starostka Kunovic Ivana Majíčková. Aby ne, mají tam v kraji naprostou raritu. „Desetimetrový skokanský můstek postavili nadčasově naši velmi prozíraví předchůdci a dnes je to opravdový hit.“

Každý přistupuje k blížícím se tropům po svém. „Musím dohlédnout na zásoby piva, na správnost vychlazení, to bude hodně důležité,“ těší se na horký víkend Pavel Nášel z Fryštáku.

Naprosto prozaický je Jaroslav Blažek ze Zlína. „Budu se držet ve stínu a když bude i tam horko, prostě si zajdu na točené pivo do hospody.“

Ze svých zvyklostí nehodlá cuknout ani o krůček otec naší tenisové jedničky Martin Berdych z Valašského Meziříčí. „Hrát tenis budeme s přáteli určitě, jen ne přes poledne, tentokrát spíš navečer.“

Já mám teplo ráda, sednu si do místnosti otočené na sever, budu hodně pít nealko a pak se půjdu okoupat,“ shrnuje nejsprávnější přístup na vlastním případě lékařka Hana Tkadlecová ze Zlína.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’15109′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’73‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚15109‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x