Buchlovický zámek začal nabízet dětské programy, na hradě Buchlově pak pokračují dětské prohlídky

BUCHLOVICE - Zámek Buchlovice připravil na tuto sezonu speciální prázdninové pondělky, kdy je pro nejmenší návštěvníky připraven dětský program. Server Zlin.cz o tom informovala Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži.

Až do konce prázdnin mohou rodiče využít nabídku zámku v Buchlovicích a se svými dětmi si užít nový prázdninový program. Každé pondělí je totiž v 11 a ve 14 hodin připraven speciální pořad pro děti v areálu zámku. Děti od tří do sedmi let čeká loutkové a hrané divadlo, bludiště po stopách ztraceného páva a pravé zámecké omalovánky. Pro ty starší ve věku od osmi do 12 let je připravena bojovka v zámeckém parku, při které malí objevitelé budou mít za úkol plnit naučné úkoly. Vstupné pro děti je 100 korun, dospělí zaplatí pouze vstup do parku.

S nabídkou pro děti nezůstává pozadu ani nedaleký hrad Buchlov. Zde pořádají dětské prohlídky a svými veselými kousky zabaví nejmladší návštěvníky Kašpárek. „Speciální dětské prohlídky jsou na programu v 11 a ve 14 hodin každý den v týdnu včetně pondělí – Buchlov má totiž i v tento den otevřeno,“ upřesnila Šnajdarová. Cílem dětského okruhu je děti nejen pobavit a zaujmout, ale také v nich přirozeným způsobem vzbudit zájem o památky a historii vůbec.  Součástí vstupenky k dětské prohlídce je drobná publikace S pastelkami po hradě Buchlově plná omalovánek, bludišť, hádanek či spojovaček. Zpestřením pro děti je již druhým rokem Kašpárek. Jeho pohádky mohou děti sledovat každou neděli v 10 a ve 13 hodin. Za dětský okruh zaplatí rodiče 100 korun a v ceně jsou i pastelky a publikace. Divadelní pohádka pak přijde na padesátikorunu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x