Na kroměřížském výstavišti začala letní Floria

KROMĚŘÍŽ - Na kroměřížském výstavišti začala v sobotu výstava Floria Léto 2013, která potrvá do 11. srpna. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Výstava bude otevřena každý den od devíti do 17 hodin. „Přihlásilo se nám více než 200 vystavovatelů. Na Florii najdou návštěvníci vše pro okrasnou i užitkovou zahradu od stromků, přes cibuloviny až po zeleninu či vybavení terasy nebo balkonu. Nebudou chybět ani produkty domácí výroby,“ prozradil ředitel výstaviště Radek Novotný.

Návštěvníci se mohou těšit především na velkou výstavu aranžovaných lilií, gladiol a nově také begónií, kterých bude na výstavě přibližně 200 kusů ve 20 druzích ve výstavní formě. Výstavu připravují významní šlechtitelé těchto druhů květin, kteří v rámci výstavy představí rovněž nové odrůdy ve speciálním květinovém aranžmá.

Absolutní novinkou letní Florie je velká výstava kaktusů a sukulentů. Uskuteční se ve spolupráci se spolkem Frailea Kroměříž, který vznikl v roce 1965 a na Florii bude i jeho zakladatel Jiří Stavinoha. Výstava kaktusů v minulosti probíhala v menším formátu v Květné zahradě. Na výstavišti dostane větší prostor v jedné z krytých hal a pichlaví krasavci budou nejen k vidění, ale i k prodeji. Zájemci navíc dostanou odborné rady od zkušených kaktusářů.

Na Floriise uskuteční také výstava drobného zvířectva. Drůbež, králíci i exotičtí ptáci budou na výstavišti k vidění poslední tři dny od pátku do neděle 9. až 11. srpna. Nebude chybět ani tradiční volba Králíka Moravy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x