Voda 31, vzduch 34. Žhavé léto drží formu

Hurá na koupaliště! Není teď jiné volby, horko třeba ve vnitřním Zlíně je takové, že k vodě utíká doslova, kdo může. Třeba rodina Svěrákova ze Zlína. tatínek Petr, maminka Petra, dva kluci jak buci. Ale kam se vydat? 

„Našli jsme ideální místo ve Zlíně- Loukách, pár kilometrů od rozpáleného centra tu dýchá příjemná vensická atmosféra, ceny jsou tu docela  příjemné i na to se musí hledět,“ říká krk rodiny Petra, která bere osvěžení jako nutnost. Mimochodem, v listopadu rozšíří klukovskou rodinu. „Jestli to bude holka nebo kluk je jedno, máme vybrané jméno, asi Dominik nebo Dominika,“ směje se v obrovském žáru.

Voda má docela příjemných 26 stupňů, provozovatel Jaroslav Otevřel odhaduje návštěvnost na 300 lidí, v pozdním odpoledni sem ale proudí další a další. „Mám tu takovou specialitu vlastní výroby,“ ukazuje Otevřel na vědro, které se každou chvíli naplní vodou a osvěží ty, kteří jsou v jeho blízskosti.

Lidí jako máku, občerstvení nutné. „Půllitr kofoly máme za 15 korun, pivo za 25,“ hlásí dívky z bufetu, fronta není velká, osvěžíte se za slušné ceny v pohodě.

Další „periferní“ zlínské koupaliště najdete v Kostelci. Bazén tu vyhřívají na jaře, teď samozřejmě ne. „Ale pozor, voda už má 31 stupńů, je tak v rovině se vzduchem,“ říká dáma v recepci známého hotelu v jehož areálu se koupaliště nachází.

Taky tady hlava na hlavě, za den tu zaplatíte coby dospělý 120 korun, to není málo, u sousedů v Loukách ušetříte celou padesátkorunu, za den tam platíte 70 korun.

Také občerstvení je v Kostelci daleko dražší, půllitr kofoly za zcela zbytečných 35 korun, tohle už si maminka Barbora s malým Šimonem rozmyslí. „Ta cena je fakt vysoká, méně by pro občerstvovatele bylo určitě více. Ale jinak krásné prostředí, příroda na dosah, výborné,“ pochvaluje si.

Už kolem druhé hodiny tu mají 250 návštěvníků, další sem míří…

Středa i čtvrtek nebudou jiné, čeká se kulminace letního žáru, ochladí se na víkend.

Anketa

 run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’15168′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’76‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚15168‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x